Mini heeft de prijzen wereldkundig gemaakt van de gefacelifte hatchback, Clubman en Cabrio. De benzinemodellen blijven gelijk in prijs en de diesels worden dankzij een nieuwe, schonere motor goedkoper.

De vanafprijs van de vernieuwde Mini blijft gelijk: 16.999 euro voor de Mini One Minimalism. Ook aan de standaarduitrusting verandert niet veel, hoewel de LED-achterlichten nieuw zijn. Verder heeft elke Mini een radio/cd/mp3-speler, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare portierramen, ABS, stabiliteitsregeling en zes airbags.

De nieuwe dieselmotor zorgt ervoor dat deze uitvoeringen iets goedkoper zijn dan voorheen. Veel scheelt het niet, hooguit een paar tientjes. De Mini One D met 90 pk staat nu in de prijslijst voor 21.855 euro en de Cooper D met 112 pk moet 24.645 euro opbrengen. Voor de Clubman luiden de prijzen respectievelijk 24.845 euro en 27.465 euro.

Voor het eerst is de Cabrio met een dieselmotor leverbaar. Mini levert de cabriolet alleen met de 112 pk sterke variant en dus mag de Cabrio D als Cooper door het leven. De prijs bedraagt 31.470 euro. Alle Mini’s – op de Works-uitvoeringen na – vallen nu in de twintig procent bijtellingsklasse. In september staat de vernieuwde Mini in de showroom.