Maandagavond onthult Audi de A7. Als voorschot op de officiële presentatie tonen we nu vast enkele foto’s van de A7 Sportback die op internet zijn uitgelekt.

Audi introduceert het nieuwe model A7 dat het gat tusssen de A6 en A8 opvult. De A7 Sportback moet de concurrentie aangaan met auto’s als de BMW 6-serie Gran Coupé en de Mercedes CLS. De Audi A7 Sportback is een vierzits coupé met vijf deuren. De nieuwkomer heeft veel uiterlijke overeenkomsten met inspiratiebron Audi Sportback Concept uit 2009. De wat aangepaste neus past uitstekend bij de rest van de Audi-familie.

De auto staat op het platform voor de volgende generatie A6. De lengte is ongeveer 4,90 meter. Motorisering is momenteel nog onbekend, dus we weten ook nog niet of een hybride aandrijving tot de mogelijkheden gaat behoren. Wel kunnen we melden dat de A7 in eerste instantie wordt geleverd met 6-traps handmatige transmissie of met een automaat met acht verzetten. Pas later komt de A7 met dubbele koppeling op de markt.

De productie van de Audi A7 – in het Duitse Neckarsulm – start later dit jaar. Nog voor het eind van 2010 komt de eerste A7 in de Europese showrooms als 2011-model. Het merk verwacht circa 40.000 exemplaren per jaar te verkopen. Tegen welke prijs kunnen we nog niet vertellen.

Maandagavond vindt de onthulling plaats in het museum Pinakothek der Moderne in München. Thuis valt het te volgen op www.audi.tv, vanaf 20.30 uur.