Mazda gaat vanaf 2013 onder licentie de hybridetechniek van de Toyota Prius gebruiken. De twee Japanse merken hebben daarvoor een overeenkomst getekend.

Mazda gaat de hybridetechniek van concurrent Toyota gebruiken voor hybridemodellen. De eerste Mazda met Toyota-techniek moet in 2013 op de markt komen. De twee bedrijven hebben een overeenkomst gesloten over het gebruik van Toyota-techniek onder licentie door Mazda.

De stap is voor Mazda belangrijk om de langetermijnvisie van het merk te kunnen waarmaken. Mazda wil dat de modellen van het merk in 2015 gemiddeld dertig procent zuiniger zijn dan in 2008. De strategie ‘Sustainable Zoom-Zoom’ omhelst verder de introductie van simpele, brandstof besparende technieken, zoals een start/stop-systeem en het terugwinnen van remenergie.

Mazda spreekt in het begeleidende persbericht lovende woorden over Toyota’s aanpak op het gebied van hybridetechniek. Toyota heeft al eerder aangegeven dat het merk de techniek ook aan andere merken wil leveren. De hybridepionier kan op deze manier de hoge ontwikkelings- en productiekosten van het Hybrid Synergy Drive-systeem eerder terugverdienen.