Range Rover Sport Range_e

Land Rover werkt aan hybridetechniek die op bijna alle modellen toepasbaar is. Nog dit jaar gaan de eerste testexemplaren de weg op en in 2013 zijn de eerste hybride Land Rovers echt verkrijgbaar.

In 2013 is de eerste Land Rover hybride een feit. De Range Rover Sport is het eerste model dat een hybride aandrijflijn krijgt, met een dieselmotor als basis. Later volgen ook de Range Rover, Freelander en de nog te verschijnen compacte Land Rover – die vooralsnog met de conceptnaam LRX wordt aangeduid.

Eind dit jaar stuurt het Britse merk de eerste testvloot van vijf exemplaren de weg op. Met deze zogenaamde Range_e voert Land Rover de komende maanden praktijktests uit. Voor Europa zal de dieselhybride het belangrijkst zijn maar voor de Amerikaanse markt ontwikkelt het merk ook een benzinehybride.

Het echte vuurwerk komt pas in 2015 als de eerste plug-in hybride zijn opwachting maakt. Deze kan 32 kilometer puur op elektriciteit rijden en stoot gecombineerd minder dan 100 g/km CO2 uit. In de elektrische modus bereikt de Land Rover een topsnelheid van 112 km/u.