BMW DTM in 1989

BMW keert terug in de autosportklasse DTM. Het Duitse toerwagenkampioenschap wordt met de entree van het Beierse merk de ultieme krachtmeting tussen de drie Duitse premiummerken.

Het DTM wordt vanaf 2012 het podium van Mercedes, Audi en BMW. Dat laatste merk keert na achttien jaar terug in de hoogste Duitse autosportklasse. De drie merken kunnen nu niet alleen in de verkooplijsten elkaar bevechten maar ook op de baan.

BMW gaat voor de strijd met Audi en Mercedes een circuituitvoering van de M3 inzetten. Het merk heeft al ervaring met die auto, dit jaar nog wist een M3 de overwinning binnen te slepen op de 24 uur van de Nürburgring. De Motorsport-afdeling van BMW gaat het komende jaar testen met de DTM-auto.

Eind vorig jaar trok BMW nog de stekker uit het Formule 1-team. De Duitsers konden niet opboksen tegen de topteams en in tijden van crisis vond BMW de enorme investeringen in het F1-team niet lonend genoeg. Nu de crisis over het ergste punt heen is durft het merk weer te investeren in een raceklasse. Een terugkeer naar de Formule 1 staat echter niet in de planning.