Drie nieuwe dieselmotoren voor Jeep

Jeep presenteert drie nieuwe dieselmotoren: de 2.1, 2.8 en 3.0 CRD. Alle motoren leveren meer vermogen en zijn zuiniger dan hun voorgangers.

Jeep presenteert voor de Patriot en Compass een nieuwe 2,1 liter dieselmotor die de huidige 2.0 vervangt. Het blok wordt betrokken bij Mercedes, een proces dat al in gang was gezet voordat Fiat de leiding bij moederbedrijf Chrysler overnam.

De 2.1 is een bekende krachtbron die Mercedes zelf ook in verschillende modellen gebruikt. Het blok produceert 169 pk, dat is 16 procent meer dan de uitgaande motor. Met een CO2-uitstoot van 172 g/km en een gemiddeld brandstofverbruik van 6,6 l/100 km (1 op 15,1) zijn de Patroit en Compass op milieugebied weer bij de tijd.

De Cherokee en Wrangler krijgen de beschikking over een geheel vernieuwde 2.0 CRD. Dit blok is net als zijn voorganger ontwikkeld door het Italiaanse VM Motori – geen onderdeel van Fiat. Met 200 pk ontwikkelt de 2.8 13 procent meer vermogen dan de oude motor. Het koppel bedraagt 410 Nm en in combinatie met een automatische versnellingsbak zelfs 460 Nm. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot liggen 13 procent lager dan voorheen.

Over de 3.0 CRD, die in de nieuwe Grand Cherokee komt te liggen, is verder nog niet veel bekend. Jeep maakt pas later de specificaties van deze krachtbron openbaar. Of de prijzen van de Patriot, Compass, Wrangler en Cherokee worden aangepast is ook nog niet bekend.