Vers als een warm croissantje uit Frankrijk is de Exagon Furtive eGT. Deze 2+2 coupé rijdt op elektropower en maakt z’n debuut op de autosalon van Parijs eind deze week.

De autosalon van Parijs biedt plaatselijke automerken een podium om hun producten te showen. Deze keer staat het bedrijf Exagon Engineering op. In samenwerking met grote namen als Siemens en Michelin ontwikkelde Exagon een elektrisch aangedreven coupé, de Furtive eGT.

De 4,5 meter lange 2+2 coupé heeft twee elektromotoren aan boord die samen omgerekend 168 pk produceren. Volgens Exagon is de auto in staat om vanuit stilstand binnen 3,5 seconden 100 km/u te bereiken. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u maar een theoretische topsnelheid van 300 km/u is mogelijk.

De Furtive eGT kan 400 kilometer rijden voordat dat de accu’s leeg zijn. Met een kleine generator wordt de actieradius opgerekt tot maar liefst 800 km. Dat belooft wat. En er is meer goed nieuws: de Furtive eGT moet daadwerkelijk in productie gaan. Eind 2012 is het al zover.