Extremer kan haast niet: de Wiesmann Spyder is ontdaan van alles wat niet essentieel is om te rijden. Op verzoek van vele klanten heeft de Duitse sportauto-fabrikant het ‘lichtste, krachtigste en puurste’ model ooit ontwikkeld.

Op de autobeurs in Genève heeft Wiesmann de Spyder Concept onthuld. De roadster demonstreert ‘de essentie van Wiesmann’: een tijdloos ontwerp voorzien van moderne technologie die moet voldoen aan de diepste verlangens van de klanten. De laatste jaren kwamen bij de Duitse autobouwer namelijk steeds meer verzoeken binnen om een krachtiger, lichtgewicht auto voor het ‘pure rijden’.

Wiesmann heeft de opgedane ervaring in sportauto constructie in het ontwerp verwerkt. Het nieuwe model ontbeert alles wat niet essentieel is voor sportief rijden. De Wiesmann Spyder conceptcar weegt minder dan 1.000 kg en heeft de BMW-motor uit de M3 onder de motorkap. Deze V8 kan tot 420 pk leveren, waarmee in minder dan 4 seconden geaccelereerd kan worden van 0 tot 100 km/u. De open tweezitter heeft een topsnelheid van circa 290 km/u.

Op de autosalon van Genève wordt de ‘marketability’ van de Spyder uitgetest. “De feedback van klanten, partners en experts is van grote invloed op de beslissing of we het Spyder-model verder gaan ontwikkelen”, zegt algemeen productiedirecteur Friedhelm Wiesmann. Mocht de beslissing positief uitvallen, dan zal de roadster op zijn vroegst in 2012 op de markt komen. Dan pas valt er ook iets te zeggen over prijzen.