Saab 9-3 pre-productie

De productie van de Saab 9-3 wordt op 2 december weer opgestart. Dat heeft de huidige eigenaar NEVS laten weten.

Het gaat echt gebeuren: de productiebanden van de Saab-fabriek in het Zweedse Trollhättan worden weer opgestart. Op maandag 2 december om exact 13.25 uur loopt de eerste productie-9-3 van de band sinds het faillissement van Saab in 2011. De nieuwe eigenaar van Saab, het bedrijf National Electric Vehicle Sweden (NEVS), heeft de 9-3 weer klaargemaakt voor productie.

De eerste auto die van de band zal lopen is een 9-3 sedan Aero met benzinemotor. Verder is er nog weinig bekend, ook over wanneer de eerste Saabs weer officieel te koop zijn in Nederland. Daarover volgt maandag hopelijk meer informatie.

NEVS heeft al enkele pre-productie-exemplaren gebouwd voor test- en homologatiedoeleinden. Het model dat in Zweden van de band gaat lopen wijkt nauwelijks af van de 9-3 die Saab voor z’n faillissement produceerde. Enige herkenningspunt is dat het oude Saab-logo vervangen is door een zwarte badge met Saab-opschrift. Het bekende griffioen-beeldmerk mag door het uit de as herrezen Saab Cars niet gebruikt worden.