Zowel de bestel- als personenvariant van de Volkswagen Caddy verschijnt nu in off-road uitvoering. Deze Caddy Alltrack is optioneel met vierwielaandrijving leverbaar.

Op de IAA-autoshow, die aanstaande week in Frankfurt opent, presenteert Volkswagen de Caddy Alltrack. Dit is de ruige uitvoering van de Caddy-bestelwagen en -personenvariant. Die laatste kan optioneel besteld worden met 4Motion All-Wheel-Drive techniek, om 'em echt geschikt te maken voor onverhard terrein.

De Alltrack-uitvoering onderscheidt zich van de reguliere Caddy door speciale, 17 inch grote lichtmetalen wielen 'Quito', plus zwarte accenten op de wielkasten, bumperstrips en 'treeplanken'. Deze steken af tegen de onderdelen die in de carrosseriekleur gespoten zijn, zoals de bumpers zelf en de portiergrepen. Zilverkleurige accenten zijn er ook, bijvoorbeeld de dakrails en in de zwarte bodembeschermplaten, de grille, en op de spiegelkappen.

Standaard biedt de Volkswagen Caddy Alltrack H7-duo halogeen koplampen, mistlampen en leder op het stuurwiel, de schakelpookknop en handremgreep. De MPV heeft bovendien een Chroompakket, aluminiumlook pedalen, een verstelbare armsteun en cockpitafwerking in Carbon Square Dark. Beide Caddy-versies kennen hun eigen vouwtafeltjes in de rugzijde van de voorstoelen. 

Volkswagen Caddy Alltrack

De VW Caddy Alltrack is uitgerust in het hogere uitvoeringsniveau Comfortline. Alle motor/versnellingsbakvarianten vanaf Trendline zijn voor de offroad-uitvoering beschikbaar. Dat levert een keus op uit drie benzinekrachtbronnen, een diesel- en een aardgasmotor. Ook kan de Caddy Alltrack toegerust worden met de DSG-transmissie met dubbele koppeling. 

De Caddy Alltrack, die de vroegere Cross Caddy opvolgt, is leverbaar vanaf eind 2015. De prijzen beginnen bij circa 20.000 euro ex-btw/BPM voor de bestelwagen en circa 25.000 euro inclusief btw maar exclusief BPM voor de personenuitvoering. De exacte prijzen voor de Nederlandse markt volgen nog.