Audi en Porsche gaan 'samen de mobiliteit van de toekomst vormgeven'. De intensieve samenwerking heeft betrekking op elektrische aandrijflijnen, digitalisering, zelfrijdende auto's, platformen en componenten.

De bestuursvoorzitters van Audi en Porsche hebben groen licht gegeven voor een intensieve technologische samenwerking. De 'knapste koppen' van beide merken gaan 'samen de mobiliteit van de toekomst vormgeven'. Zo kan sneller worden ingespeeld op nieuwe trends, mogelijkheden en vragen vanuit de markt, wat de twee merken concurrerender maakt. 

"We zullen samenwerken daar waar het logisch is", aldus Oliver Blume, topman van Porsche. Maar, zo waarschuwt hij: "We zullen ook zorgvuldig het verschil tussen de twee merken bewaken. Een Porsche is altijd een Porsche, en dat blijft zo in de toekomst."

Het terrein van samenwerking bestrijkt de 'platformarchitectuur'. Preciezer: de ontwikkeling van bodemplaten, modules en componenten voor elektrische voertuigen en zelfrijdende auto's plus digitalisering. Dat laatste zal zich onder meer manifesteren in infotainmentsystemen. De komende maanden zullen gezamenlijke teams de exacte invulling tot 2025 in kaart brengen.