Binnenkort onthult Toyota de nieuwe Supra. Over de sportauto is nu weer nieuwe informatie naar buiten gekomen, waardoor steeds meer puzzelstukjes op hun plek vallen.

De nieuwe Toyota Supra krijgt een vermogen van zo’n 480 pk en een koppel dat rond de 530 Nm ligt. De hoofdengineer van het project, Tetsuaya Tada, heeft tegen het Engelse tijdschrift Autocar gezegd dat de specificaties min of meer overeenkomen met die van GS-F van zustermerk Lexus. Dat betekent overigens niet automatisch dat de Supra ook de V8-motor uit dat model krijgt.

De engineer vertelt dat de nieuwe coupé een frame heeft dat twee keer zo stijf is als dat van de GT 86, de huidige sportcoupé van Toyota. Daardoor is de nieuwe auto nog 'scherper' te rijden. Hoewel de Supra aanzienlijk krachtiger is dan de GT 86, en daardoor ook eigenlijk niet te vergelijken is met de andere coupé van Toyota, heeft het nieuwe model een kortere wielbasis. Het gewicht ligt zo rond de 1.500 kilo en dat is zo’n 300 kilo meer dan de GT 86 in de weegschaal legt. De zwaardere motor en de meer luxe uitrusting zijn verantwoordelijk voor de extra kilo’s.

De Supra wordt later dit jaar onthuld. Op het Goodwood Festival of Speed vorige maand was de auto al te zien in camouflageverpakking (foto’s).