Een roadster, drie limousines, een supercar, pick-up, twee conceptcars - wat een variatie in nieuwkomers deze week! En dan behandelen we ook nog een rijtest en eerste rij-indruk. 

Een laag zwaartepunt, achterwielaandrijving, een gewichtsverdeling van 50/50 en een kleine wielbasis: de nieuwe generatie BMW Z4 is er. BMW stelt de roadster voor op het prestigieuze Pebble Beach Concours d'Elegance, dat nog tot en met dit weekend duurt als onderdeel van de Monterey Car Week.

Ook in Californië

Daar showt Rolls-Royce drie nieuwe Black Badge Collection-uitvoeringen. Het opvallende studiemodel PB18 e-tron is de smaakmaker van Audi's elektrificatieplannen. De acceleratie van 0-100 km/u? Nauwelijks meer dan 2 seconden! Lamborghini komt in Monterey met de overtreffende trap van de Aventador, de SVJ, én de extreem gelimiteerde SVJ 63. 

Andere nieuwkomers deze week

Ford brengt van z'n monsterlijke pick-up F150 Raptor een net zo monsterlijke kleine broer uit. Deze Ford Ranger Raptor zal wél in Europa verkrijgbaar zijn. Met de conceptcar GT X Experimental toont Opel z'n ideeën over modellen in het volgende decennium. De compacte SUV belichaamt waarden als 'spannend', 'Duits' en 'bereikbaar'. 

Rijtest en een eerste indruk

We hebben de verlengde versie van de Lexus RX getest. Natuurlijk biedt die twee extra zitplaatsen. Maar juist andere karakteristieken maken van de RX 450hL een van de best ontwikkelde SUV's die op de Nederlandse markt beschikbaar zijn. 

Lexus RX 450hL

Een elektrische cross-over met een rijbereik van ruim 400 kilometer en een prijs vanaf 39.195 euro: onze eerste kennismaking met de Hyundai Kona Electric valt niet tegen. Algauw volgen van dit (ook fiscaal) aantrekkelijke model de uitgebreide rijtest én de volledige modelinformatie op onze website. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

Met het risico dat we in herhaling vallen, wijzen we je toch nog eens op de vele, vele voorraadacties die momenteel in de showrooms gelden - sommige nog slechts één week. Meerdere merken combineren het WLTP- of BPM-voorraadvoordeel met extra korting. Volgende maand begint het najaarsseizoen van de auto evementen. Om spetterend van start te kunnen hebben we enkele leuke uitjes voor je geselecteerd. Tot volgende week, tot volgende maand!