De nieuwe Toyota Supra komt volgende week voor het eerst ‘officieel’ in actie. Op het Goodwood Festival of Speed in Engeland zal de nieuwe sportwagen zijn eerste rondjes rijden voor het publiek.

Toyota bouwt de spanning rondom de nieuwe Supra langzaam op. Het merk geeft nu een foto vrij van de gecamoufleerde Supra die volgende week zijn opwachting maakt op het Goodwood Festival of Speed. Daar zal de nieuwe sportwagen voor eerst zijn spierballen laten zien voor het grote publiek.

Wellicht dat we dan ook iets meer te weten komen over de techniek in de nieuwe Supra. Toyota zwijgt daarover vooralsnog, het enige wat we zeker weten is dat de technische basis samen met BMW is ontwikkeld en dat de auto achterwielaandrijving heeft. Er gaan sterke geruchten dat de nieuwe Supra een hybride aandrijflijn heeft, maar ook daarvan hebben we nog geen bevestiging.

Toyota liet eerder dit jaar, op de autosalon van Genève, al de GR Supra Racing Concept (foto 2 en 3) zien, een raceversie van de nieuwe sportauto. Daarmee bevestigde het merk ook de terugkeer van de naam Supra.