BMW presenteert komend weekend op het Goodwood Festival of Speed de M Performace Parts Concept. Dit studiemodel is volgehangen met nieuwe, lichtgewicht opties, die binnenkort verkrijgbaar worden.

Maar liefst 60 kilogran lichter is de BMW M Performance Parts Concept ten opzichte van de reguliere M2. BMW heeft dat bereikt door diverse onderdelen van koolstofvezel te maken, zoals de motorkap, het dak, de achterklep en de zijpanelen. Alle onderdelen zijn los te bestellen en zorgen niet alleen voor een lager gewicht, maar ook voor een lager zwaartepunt en dat komt de wegligging dan weer ten goede.

De speciale 19 inch wielen zijn 6 kilogram lichter dan de reguliere exemplaren. Andere extra’s zijn de goudkleurige accenten, de nieuwe difussor en de koolstofvezel grille-omlijsting. De concept car is uitgevoerd in de kleur Frozen Black en voorzien van goudkleurige bestickering.

Het interieur is eveneens aangekleed met koolstofvezel elementen. De echte gewichtsbesparing binnenin heeft BMW bereikt door de stoelen en achterbank met Alcantara te bekleden. Het merk heeft ook diverse technische opties ontwikkeld, zoals de nieuwe M-vering waardoor de auto 2 centimeter dichter bij het asfalt staat.

De genoemde onderdelen op de M Performance Parts Concept zijn binnenkort verkrijgbaar.