'As we speak' vindt het Goodwood Festival of Speed in Engeland plaats. Dit evenement is elk jaar goed voor enkele interessante nieuwtjes en de 2018-editie stelt niet teleur. Ook deze week: de showroomintroductie van de nieuwe Kia Ceed en eerste meters met de nieuwe Ford Focus.

Steeds meer autofabrikanten grijpen het Goodwood Festival of Speed in Engeland aan om nieuwtjes te presenteren. Dit jaar deed McLaren dat, niet alleen denderde de nieuwe 600LT voor het eerst openbaar over het asfalt, het merk maakte ook zijn nieuwe toekomstplannen bekend. Een ander Brits merk, Mini, gebruikt het evenement om de eerste schetsen van de Mini Electric aan de wereld te tonen. Goodwood is de ook de plaats van de Europese première van de Tesla Model 3. Verder presenteerden Maserati en BMW interessante nieuwtjes: de Levante GTS en de M Performance Parts Concept.

Nu in de showroom

Kia Ceed 2019

Deze week verscheen de nieuwe Kia Ceed in de Nederlandse showrooms. Wij hebben alle informatie over deze auto bij elkaar gezet. Op de nieuwe BMW X5 moeten we nog tot eind november wachten, maar de prijzen zijn wel alvast bekend gemaakt. Nóg iets later komt de Volkswagen T-Cross naar Nederland, de kleine SUV wordt later dit jaar wordt onthuld en staat begin 2019 bij de dealers. Om het wachten te veraangenamen heeft Volkswagen alvast wat informatie over het model bekend gemaakt.

Rijden met…

We waren deze week in Zuid Frankrijk om met de nieuwe Ford Focus te rijden. De eerste bevindingen hebben we alvast voor je opgeschreven, de uitgebreide test volgt komende week. In Duitsland voelden we de Opel Grandland X met nieuwe 1.2 benzinemotor aan de tand, ook daarvan hebben we een verslag gemaakt. Een uitgebreide review is er dit keer van de vernieuwde Jeep Renegade met gloednieuwe benzinemotoren.