Hier is de nieuwe Audi Q3! Met nieuwe technologie, meer ruimte en een nieuw design tilt Audi de SUV naar een hoger niveau.

De nieuwe Audi Q3 heeft een speelser design. De bumper met grote luchtinlaten, de zeshoekige grille en de knik in het achterportier zijn de meest opvallende elementen van het nieuwe ontwerp. De proporties zijn iets anders dan voorheen, omdat de Q3 flink is gegroeid. Het nieuwe model is 10 centimeter langer dan voorheen, waarvan 7,8 centimeter tussen de wielen. De Q3 meet nu 4,48 meter in de lengte, 1,85 meter in de breedte (+2 cm) en 1,58 meter in de hoogte (-1 cm). De extra centimeters komen ten goede aan met name de achterpassagiers, die nu bovendien beschikken over een verschuifbare bank met instelbare leuning.

De inhoud van de kofferbak varieert, afhankelijk van hoe de bank is ingesteld, van 530 tot 675 liter. Daarmee is de kofferbak minimaal 70 liter groter dan de laadruimte van de uitgaande Q3. Met de achterste zitplaatsen omlaag is er 1.525 liter ruimte beschikbaar.

Het nieuwe dashboard is standaard voorzien van zowel een digitaal instrumentenpaneel als een aanraakscherm van minimaal 10,25 inch groot. Het infomediasysteem is op te waarderen met een 12,3 inch scherm en navigatiefunctie, met onder andere live verkeers- en parkeerinformatie, LTE-verbinding met wifi-hotspot, digitale radio en smartphone-integratie met Apple CarPlay.

Semi-autonoom rijden

Op het gebied van actieve veiligheid is de nieuwe Q3 helemaal bij de tijd. Semi-autonoom rijden is mogelijk doordat de verschillende systemen, zoals adaptieve cruise control, de file-assistent en de rijbaanassistent, nu samenwerken. Ook semi-autonoom inparkeren behoort tot de mogelijkheden.

Audi brengt de nieuwe 1.5 TFSI-motor met cilinderuitschakeling en zeilfunctie naar de nieuwe Q3. Deze motorversie heeft de naam 35 TFSI en een vermogen van 150 pk. Daarnaast biedt het merk de 40 TFSI met 190 pk en de 45 TFSI met 230 pk aan. Die laatste twee hebben een 2.0 benzinemotor aan boord, die standaard is gekoppeld aan het Quattro-systeem. Voor dieselrijders staat in november de 35 TDI met 150 pk klaar, in de loop van volgend jaar volgt een 190 pk sterke dieselversie.

De prijzen van de nieuwe Q3 zijn nog niet bekend.