Porsche heeft de uiteindelijke naam onthuld van het elektrische model dat het ontwikkelt op basis van de Mission E-conceptcar: Taycan. Ook hebben we enkele specificaties.

De Porsche Taycan. Dat is de naam die de eerste elektrische Porsche zal dragen, wanneer 'ie volgend jaar van de lopende band afloopt. De auto is ontwikkeld op basis van de Mission E Concept uit 2015. Porsche brengt momenteel de fabrieken in gereedheid. De Oosterse naam 'Taycan' valt vrij te vertalen als 'levendig jong paard'; een passende naam, nu na 70 jaar conventionele auto's produceren het paard uit het merklogo staat te trappelen om elektrische auto's te gaan bouwen. 

De Porsche Taycan krijgt twee elektromotoren die samen maximaal 400 kW - het equivalent van 600 pk - kunnen genereren. Vanuit stilstand kun je in minder dan 3,5 seconden op de 100 km/u zitten, of in nog geen 12 tellen op de 200 km/u. De aandrijflijn werkt zodanig dat ook na steeds weer accelereren geen performance verloren gaat. De actieradius ligt op ruim 500 km - gemeten volgens de NEDC-methode, wat een praktijkbereik van circa 375 km zal opleveren. 

Porsche Mission E Cross Turismo Concept

De in 2019 te onthullen Taycan is de 'Mission E' vierdeurscoupé. Er zullen echter meer varianten volgen, bijvoorbeeld een 'Turismo-variant' gebaseerd op de cross-over Mission E Cross Turismo die eerder dit jaar op de autosalon in Genève werd getoond. Tijdens de bekendmaking van de modelnaam dit weekend, heeft de topman van elektrische modellen Stefan Weckbach laten weten dat 'er reeds elementen in het interieur [van de Cross Turismo] zijn terug te vinden die ook op de productieversie van de Mission E zullen zitten'. Als voorbeeld noemde hij een Head-Up Display dat de intuïtieve bediening aanvult. 

Porsche heeft inmiddels de investeringen in elektromobiliteit verdubbeld ten opzichte van de oorspronkelijke planning. Het zet een half miljard euro in voor de ontwikkeling van Taycan 'varianten en afgeleide versies'. Daarnaast is geld beschikbaar voor innovaties in bijvoorbeeld laadinfrastructuur.