Hyundai Kona Electric

Hyundai wil de levertijd van de Kona Electric ‘aanzienlijk’ terug gaan schroeven. De opgelopen vertraging bij de levering van de huidige bestellingen moet ingelopen worden en voor nieuwe orders streeft het merk naar een kortere levertijd.

Met een actieradius van 480 kilometer en een cataloguswaarde van minder dan 40.000 euro is de Hyundai Kona Electric zeer populair bij zakelijke rijders. Zo populair dat de levertijd al voordat de eerste auto was afgeleverd opliep naar zo'n 12 maanden. Dat moet veranderen, vinden ze bij de Nederlandse importeur en op het hoofdkantoor in Zuid-Korea. Daarom wordt vanaf volgend jaar de productie opgeschroefd. 

Voor het zover is moeten de huidige bestellingen worden afgehandeld. De levering van veel bestelde auto’s is al meerdere keren vertraagd, maar Hyundai belooft de achterstand voor het eind van het jaar in te zullen lopen. Volgens de importeur ontstond er vertraging doordat de fabriek in Zuid-Korea niet alle voor Nederland beloofde auto’s kon leveren. Dit komt weer omdat de Kona Electric in andere landen populairder blijkt te zijn dan waarop werd gerekend. De importeur heeft nu de toezegging gekregen dat de beloofde aantallen voor Nederland alsnog op de boot worden gezet.

Door de productie van de elektrische Kona in 2019 op te schroeven, moet de levertijd voor nieuwe orders omlaag worden gebracht. Op dit moment is die 10 tot 12 maanden, hoeveel het merk daar vanaf kan halen is op dit moment nog niet bekend.