Mijn Autokopen.nl

Gamma Racing Days Assen

Auto's, motorfietsen en karts aan de start van het TT Circuit

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Er worden wedstrijden in vijf autosportcompetities verreden tijdens de Gamma Racing Days in Assen. Maar daarnaast óók motorfietsraces en kartwedstrijden. 

De Gamma Racing Days op het TT Circuit in Assen staan voor een gecombineerd motorsportevenement. Drie soorten voertuigen komen aan de start: raceauto's, karts en motorfietsen. Allemaal om te winnen. Tussendoor vinden demonstraties plaats.

Beperken we ons tot de autosport, dan zijn er dit weekend vijf competities te zien. Formule-achtige auto's zie je in de Northern European Cup (NEC) Formula Renault 2.0. Met een chassis van het Italiaanse Tatuus, een motor uit de Renault Clio en op Michelin-banden rijden de coureurs in een gelijkwaardige auto. Het komt dus op henzelf aan. De voormalige Formule 1-wagens van teams als Benetton, Jordan en Minardi komen uit in de Boss GP, wat staat voor Big Open Single Seaters.

De Supercar Challenge voor Grand Tourers en toerwagens, bekend van internationale circuits, staat eveneens voor dit weekend geprogrammeerd. De competitie kent sinds vorig jaar een 'spin-off' voor de snelste GT's (zoals GT3-modellen) met minimaal 500 pk vermogen. Deze Supercar GT & Prototype Challenge is, zoals de naam al aangeeft, ook toegankelijk voor prototype racewagens. Liefhebbers van historische auto's komen opnieuw aan hun trekken bij de wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap Historische Toerwagens & GT's, met modellen uit de jaren 1947 tot 1965. 

Gratis toegang... of betaalde extra's?

Officieel duurt het evenement twee dagen: zaterdag 18 augustus is de dag dat motorfietscoureurs zich kwalificeren en autocoureurs racen, op zondag 19 augustus vinden alleen wedstrijden (met beide voertuigen) plaats. Op vrijdag 17 augustus zijn echter de vrije trainingen en kwalificaties voor auto's eveneens toegankelijk.  

Races op het TT Circuit Assen

Toegang tot de tribunes en taluds is gratis - mits je een toegangsbewijs hebt. Dit kun je vanaf halverwege juli downloaden op ondergenoemde website, of afhalen bij Gamma-bouwmarkten en vestigingen van Yamaha en Ford. Heb je wat geld over dan krijg je meer waar voor je geld. Zo kun je met een paddockkaart dichtbij de teams en hun voertuigen komen, zien hoe zij zich voorbereiden, wat voor techniek ze gebruiken of misschien wel handtekeningen scoren. 

Voor 175 euro (ex-btw) heb je een Dakar Bivak-ticket. Enkele Nederlandse teams die meedoen aan de Dakar Rally richten deze bivak in. Onder anderen aanwezig is tweevoudig winnaar in het vrachtwagenklassement Gerard de Rooy. Inclusief zijn drankjes, hapjes en een barbecue. 190 euro is de prijs voor een arrangement in de Pitroof Inn, met uitzicht op het circuit. Catering, een programmaboek, plus toegang tot live racebeelden en rondetijden zijn alle inbegrepen. Wil je eens met 3.500 euro smijten dan mag je twee ronden over het circuit meerijden in de tweezits-Formule 1-auto met coureur Robert Doornbos. Je krijgt ook een 'meet & greet' met hem en jullie gaan samen op de foto. 

Wanneer:
17 tot en met 19 augustus 2018
Openingstijden:
van 8.00 tot 18.00 uur
Plaats:
TT Circuit
De Haar 9
9405 TE Assen
Nederland
Prijs:
met toegangsbewijs taluds en tribunes; paddockkaarten € 15,00 (of € 5,00 op vrijdag), kinderen tot 12 jaar gratis.
Meer informatie:
www.gammaracingday.nl/

Nu op voorraad