Mijn Autokopen.nl

Subaru BeachBattle 2018

Mountainbike strandrace ook vanuit Subaru-koersauto te volgen

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Subaru BeachBattle (foto Maarten Niesten)

De Subaru BeachBattle is een sensationele strandrace voor mountainbikers. Op een uitdagend parcours kunnen wedstrijdrijders en recreanten laten zien wat ze kunnen. Als bezoeker kun je hen, vanuit een meerijdende Subaru-koersauto, aanmoedigen.

De vijfde editie van de Subaru BeachBattle wordt op zondag 25 november 2018 verreden op het strand bij Wijk aan Zee. Zowel licentiehoudende als amateur mountainbikers worden uitgenodigd om zich het uitdagende wedstrijdtraject meester te maken. Op onderstaande website vind je de aanmeldinformatie.

Minstens zo bijzonder is het om als toeschouwer de Battle te bezoeken. Er zijn, langs het ongeveer 4 km lange standtraject, diverse plekken waar je goed zicht hebt op de obstakels die de bikers moeten nemen. Bovendien rijdt Subaru-dealer Niestcar met een zevental Subaru-modellen mee langs het parcours. Ook jij kunt in een van deze offroad capabele koersauto's meerijden om de mountainbikers aan te moedigen! Inschrijven kan op de dag zelf bij strandpaviljoen Dittis SunSea.

Programma

In de middag (van 13 tot 15 uur) rijden de wedstrijdrijders die over een KNWU-licentie beschikken. Deze profs zullen je versteld doen staan van hun durf en hun kunnen. Alle overige deelnemers worden ingedeeld bij de recreantenwedstrijd, die zich 's morgens afspeelt tussen 10.30 en 12.30 uur. 

Beide groepen starten vanaf de Dorpsweide in Wijk aan Zee. Vandaar gaan ze richting het Noord-Hollandse strand, waar ze meerdere ronden van circa 8 km afleggen. Het strandtracé loopt tussen het Fletcher Hotel-Restaurant Zeeduin (het noordelijkste punt) en de standtenten Aloha Beach en Timboektoe ten zuiden van Wijk aan Zee.

Onderweg treffen de rijders allerhande uitdagende elementen op hun pad. Zo kent de 'Muur van Wijk aan Zee', vlak na het hotel, een stijgingspercentage van liefst 18 procent. Zie daar maar eens snel boven te komen. Verder moeten de deelnemers bij strandpaviljoen Dittis SunSea een fly-over passeren en krijgen de wedstrijdrijders eenmalig de winderige Noordpier voor hun kiezen. Behalve snel dienen de mountainbikers dus ook te behendig te zijn - zo lijken ze warempel wel op de Subaru's. 

Make a Wish

De Subaru BeachBattle steunt het goede doel Make a Wish Nederland. Een aantal kinderen waarvoor de stichting zich inzet woont het event bij. Autobedrijf Niestcar zal ook hen over het strand vervoeren met de Subaru-koersauto's, zodat de kids net als jij een prachtdag beleven. 

Wanneer:
25 november 2018
Openingstijden:
vanaf 8:30 uur (toeschouwers vanaf 10:30 uur) tot 15:00 uur
Plaats:
Wijk aan Zee
Nederland
Prijs:
€ 22,50 (deelnemers), toeschouwers gratis
Meer informatie:
subarubeachbattle.nl/
Tags: subaru