De tweezits Abarth BiPosto is de snelste uitvoering ooit van de 'Fiat 500'. Nu kun je ook de limited edition Biposto Record bestellen, uitgevoerd met speciale accessoires.

Abarth staat bekend om de tuning cars van de Fiat 500. Sinds 2014 levert het al de Abarth 695 Biposto, een 500 in race-uitmonstering. Ter gelegenheid van een acceleratierecord dat oprichter Carlo Abarth 50 jaar geleden neerzette is nu de speciale serie Biposto Record verkrijgbaar. Van deze 'limited edition' worden slechts 133 exemplaren geleverd - gelijk aan het aantal records dat het merk in handen heeft. 

Kun jij zo'n speciale uitvoering bemachtigen dan krijg je die afgeleverd in de kleur Modena Yellow, 'knalgeel' in goed Nederlands. Het donkergrijze titanium Tar Cold Grey siert onder meer de portiergrepen en de uitlaat. Ook de voorbumper en 18 inch wielen zijn in donkergrijs uitgevoerd. Door de opengewerkte velgen heen zie je de rode Brembo-remklauwen. De kuipstoelen zijn van carbon, een andere race-verwijzing. Een genummerde badge laat zien met welke van de 133 exemplaren je te maken hebt. 

Onder de motorkap ligt de 190 pk sterke 1.4 T-Jet turbomotor uit de 'gewone' Biposto, waarmee je in 5,9 seconden van 0 naar 100 km/u kunt accelereren. Een unicum is dat het mechanische differentieel gekoppeld wordt aan een handmatige transmissie. Net als andere Biposto-modellen heeft de Record geen achterbank maar een rolkooi. Vraag de Abarth-dealer naar de verkoopprijs.