Porsche maakt op de autoshow van Parijs enkele nieuwtjes bekend. Zo kunnen we de prijs van de vernieuwde Macan melden. De 911 Speedster gaat in productie.

De vernieuwde Porsche Macan beleeft op de autosalon van Parijs z'n première. Tegelijk openen de Nederlandse Porsche-dealers de orderboeken voor de SUV. De vanafprijs ligt op 85.600 euro. Porsche levert de gefacelifte Macan vanaf december af. De auto wordt voorzien van een verbeterde tweeliter viercilinder turbobenzinemotor met partikelfilter. Deze is goed voor 245 pk vermogen en 370 Nm koppel. De 0-100 km/u-acceleratietijd ligt op 6,7 seconden.

Er zijn vier nieuwe exterieurkleuren beschikbaar: mambagroen metallic, dolomietzilver metallic, Miamiblauw en krijt (wit). We maakten al eerder melding van het grote nieuwe touchscreen, daarop kan voortaan realtime informatie uit de 'cloud' worden weergegeven want het Porsche Communication Management-systeem van de Macan is nu '100% connected'. 

Porsche 911 Speedster Concept

Porsche 911 Speedster

Porsche heeft ook nieuws over de 911 Speedster: die gaat in productie. Wat begon als een studiemodel ter ere van 70 jaar Porsche-modellen zal volgend jaar te koop zijn. De oplage wordt beperkt tot 1.948 stuks, verwijzend naar het jaar waarin de Porsche 356 de weg op mocht. In Parijs toont het Duitse merk nogmaals een prototype, dit keer in rode lak. Alle eerdere designgrapjes zijn ook terug te vinden op de tweede conceptcar. 

De 911 Speedster is ontwikkeld door Porsche Motorsport. De afdeling Porsche Exclusive ontwerpt voor de Speedster het Heritage Design Pakket, dat later ook op andere modellen verkrijgbaar zal zijn. Porsche zal voor de 911 Speedster de brede carrosserie van de 911 Carrera 4 Cabrio gebruiken maar dan met koolstofvezel delen. Het chassis, het titanium uitlaatsysteem en de aandrijflijn komen uit de 911 GT3. De atmosferische zescilinder boxermotor heeft ruim 500 pk aan vermogen beschikbaar.