Mijn Autokopen.nl

25 Citroën autotests en reviews gevonden

 1. Citroën C5 Aircross: Pierre kan tevreden zijn

  Review Citroën C5 Aircross 1.6 PureTech Shine EAT8

  Autotest 11 december 2018 Tekst: Bob Kroese

  Citroën is een merk dat graag tegen de stroom in zwemt maar nu meegaat met de SUV-trend. Maar áls er dan een SUV van Citroën moet komen, dan wel op de Citroën-manier. En zo is de auto ontstaan die het onderwerp is van deze test, de Citroën C5 Aircross.

  Lees meer
  Tags: citroën c5 aircross
 2. Citroën Berlingo: het origineel nog origineler

  Review Citroën Berlingo PureTech 130

  Autotest 26 juli 2018 Tekst: Bob Kroese

  Als je alle randzaken rondom een auto wegdenkt, dan kom je vanzelf op een Citroën Berlingo uit. Weinig auto’s bieden zóveel ruimte en praktische bruikbaarheid voor zo weinig geld. Maar randzaken doen ertoe in 2018 en dat weten ze bij Citroën ook. Daarom is er nu een nieuwe Berlingo, mét randzaken. Designgrapjes, actieve veiligheidssystemen en veel comfort, het zijn allemaal dingen die de Berlingo tot een leukere en betere auto maken. Op het Franse platteland ga ik op pad met de derde generatie Berlingo.

  Lees meer
  Tags: citroën berlingo
 3. Citroën C4 Cactus: de bump blijft bepalend

  Review Citroën C4 Cactus Puretech 130 S&S Shine

  Autotest 20 februari 2018 Tekst: Elco van der Meer

  Opvallend, spraakmakend, verfrissend en smaakgevoelig. Al deze woorden zijn van toepassing op ‘vorige’ Citroën C4 Cactus. Men vond hem geweldig of verschrikkelijk, een neutrale mening over deze Citroën-telg heb ik in ieder geval nog nooit gehoord. Nu de C4 Cactus ook de reguliere C4 moet vervangen is het markante uiterlijk bijgeschaafd en een nieuw, innovatief veersysteem geïntroduceerd. Nieuwsgierig vlieg ik naar Marseille, om de vernieuwde C4 Cactus als een van de eersten te testen.

  Lees meer
  Tags: citroën c4 cactus
 4. Citroën C3 Aircross: de liefste SUV

  Review Citroën C3 Aircross Puretech 110 EAT6 Shine

  Autotest 5 december 2017 Tekst: Elco van der Meer

  Je zou wel gek zijn om in de huidige markt geen compacte SUV aan te bieden. Daar zijn alle merken wel van doordrongen en dus zetten ze deze populaire modellen in hoog tempo op de weg. Citroën zou Citroën niet zijn als ze deze uitdaging niet op geheel eigen wijze zouden aanvliegen...

  Lees meer
  Tags: citroën c3 aircross
 5. Citroën C3: staat op scherp

  Review Citroën C3 1.2 PureTech 110 S&S Shine

  Autotest 26 januari 2017 Tekst: Elco van der Meer

  De nieuwe Citroën C3 heeft duidelijke trekken van grote broer C4 Cactus. Hiermee straalt de compacte nieuwkomer precies uit waarmee Citroën zich wil onderscheiden van de massa. Helemaal naar de huidige trend is het nieuwe model C3 uitgebreid te personaliseren. Kortom: de nieuwe Citroën C3 staat op scherp. Ik test voor jou hoe hij rijdt.

  Lees meer
  Tags: citroën c3
 6. Citroën DS3: facelift extra light

  Review Citroën DS3 BlueHDi 100 So Irrésistible

  Autotest 19 december 2014 Tekst: Elco van der Meer

  Er zijn van die auto's die je hun leeftijd niet geeft. Dat de Citroën DS3 5 jaar bij ons is zal dan ook menigeen verbazen. Bij Citroën houden ze de verjaardagskalender goed in de gaten, maar een passend cadeau voor de DS3 konden ze niet bedenken. Het blijft bij sieraden in de vorm van nieuwe koplampen.

  Lees meer
  Tags: citroën ds3
 7. Citroën C4 Cactus: kwartjesjackpot

  Review Citroën C4 Cactus 1.6 BlueHDi 100 Launch Edition Shine

  Autotest 21 september 2014 Tekst: Elco van der Meer

  In Frankrijk is onlangs de kwartjesjackpot gevallen: we staan eindelijk weer oog in oog met een échte Citroën, de C4 Cactus. Die heeft kenmerkende uiterlijke details als 'Airbumps', wat innerlijke slimmigheidjes én een acceptabele prijs. Heeft Citroën opnieuw haar eigen weg gevonden, of doolt het merk nog steeds door de woestijn?

  Lees meer
 8. Citroën C5 CrossTourer: zandkasteel

  Review Citroën C5 CrossTourer HDi 200 automaat Exclusive Hydractive

  Autotest 15 september 2014 Tekst: David Joost Kamermans

  Met de Citroën C5 CrossTourer komen we niet ver op het strand. De voordelen van dit model ervaar je verrassend genoeg vooral op het asfalt.

  Lees meer
  Tags: citroën c5 tourer
 9. Citroën C1: #duckface

  Citroën C1 VTi 68 Shine Airscape

  Autotest 27 juli 2014 Tekst: Jesse Kraal

  Tel je de verkopen van de Citroën C1 en de praktische identieke Peugeot 107 en Toyota Aygo bij elkaar op, dan is het één van de meest succesvolle auto's van het afgelopen decennium. Maar hoe volg je een succesvolle, lang meelopende auto op? In het geval van de Citroën C1 door het geheel iets meer te kruiden.

  Lees meer
 10. Citroën C4 e-THP: stille kracht

  Review Citroën C4 e-THP 130 Collection

  Autotest 28 juni 2014 Tekst: Niels van der Weiden

  Met die explosie aan nieuwe auto’s bij Citroën zou je bijna vergeten dat de C4 er ook nog is. Deze ‘modale’ Citroën krijgt toch mooi de primeur van een gloednieuwe driecilinder turbomotor. Een pareltje van een krachtbron, dat kan ik nu alvast verklappen. Maar hoe bevalt het totaalpakket?

  Lees meer