Mijn Autokopen.nl

10 Ford Focus autotests en reviews gevonden

 1. Ford Focus: het antwoord op elke vraag

  Review Ford Focus Vignale 1.5 EcoBoost automaat

  Autotest 19 juli 2018 Tekst: Bob Kroese

  De vierde generatie Ford Focus heeft de zware maar ook eervolle taak om zijn goede naam een mooi vervolg te geven. Ford stopt het nieuwe model vol met nieuwe techniek en breidt het assortiment drastisch uit met interessante nieuwe varianten. Zodat er nu voor bijna iedereen een geschikte Focus is.

  Lees meer
  Tags: ford focus ford focus 2018
 2. Ford Focus RS: podiumplaats

  Review Ford Focus RS 2.3 EcoBoost

  Autotest 15 juli 2016 Tekst: Elco van der Meer

  Al sinds introductie van de huidige generatie Ford Focus hunkeren we naar een hitsige RS-versie. De tijd verstreek, een facelift volgde en… de sportieve topversie bleef uit. Maar nu is het zover! Het is halverwege 2016 en hier staat ‘ie dan, in stralend felblauw, voorzien van ruige bumpers en dito spoilerwerk.

  Lees meer
  Tags: ford focus ford rs
 3. Ford Focus: gefocust op verbetering

  Review Ford Focus 1.0 EcoBoost 125 pk Titanium Edition

  Autotest 11 maart 2015 Tekst: Jan Westerhof

  De bestverkochte auto ter wereld is na 4 jaar gefacelift. Ford gaf de Focus een nieuwe, Aston Martin-achtige, familiegrille en reviseerde het dashboard.

  Lees meer
 4. Ford Focus Electric: verplicht nummertje?

  Review Ford Focus Electric Titanium

  Autotest 14 november 2013 Tekst: Anton van der Wulp

  Zolang de subsidiekraan vol open staat is er in Nederland een markt voor elektrische auto’s. We hebben weer een nieuwe kandidaat die we onderwerpen aan een uitgebreide test: de Ford Focus Electric.

  Lees meer
 5. Dubbeltest: Ford Focus Wagon 1.6 TDCi en Renault Mégane Estate 1.5 dCi

  Bijtelling telt

  Autotest 8 maart 2013 Tekst: Anton van der Wulp

  Onze automarkt is door de CO2-gerelateerde belastingstructuur enorm veranderd: het lijkt wel of alleen een lage bijtelling nog telt voor een Nederlands verkoopsucces. De Renault Mégane verkocht tot 2012 wel aardig, maar dankzij de komst van een 14 procent-uitvoering werd de auto in één klap een verkoopknaller.

  Lees meer
 6. Ford Focus ST

  Word niet sentimenteel

  Autotest 13 november 2012 Tekst: David Joost Kamermans

  Wie de vorige generatie Ford Focus ST en RS kent, wordt sentimenteel van de nieuwste snelle Focus. De fantastisch klinkende vijfcilinder turbomotor is niet meer en een RS-model zou aanvankelijk helemaal worden geschrapt.

  Lees meer
  Tags: ford focus
 7. Ford Focus 1.0 EcoBoost 125 pk Titanium

  Driewerf hoera

  Autotest 4 juni 2012 Tekst: Anton van der Wulp

  Een driecilindermotor in een compacte middenklasser? Ik was niet de enige scepticus toen Ford voor de Focus de 1.0 EcoBoost aankondigde. Dankzij de turbo maakte ik mij over vermogen en koppel geen zorgen, maar des te meer over geluidsproductie en trillingen. Onlangs bleek al dat de 100 pk sterke Ford Focus 1.0 EcoBoost bijzonder goed bevalt.

  Lees meer
 8. Ford Focus sedan 1.6 EcoBoost Titanium 150 pk

  Traditie

  Autotest 13 juni 2011 Tekst: Jan Westerhof

  Sedans zijn door het verkoopgeweld van stationwagens, hatchbacks en SUV’s bijna weggedrukt. De ‘vierdeurs’ is – zeker in het C-segment - de keuze van traditioneel ingestelde kopers geworden. Toch houdt een aantal merken zo’n auto vanwege de loyale klandizie juist in het gamma. Wij testen er een, de Ford Focus 1.6 EcoBoost Titanium 150.

  Lees meer
 9. Ford Focus 1.6 Ecoboost 150 pk Titanium

  Intercontinentale Focus

  Autotest 10 mei 2011 Tekst: Bob Kroese

  Voorheen verschilden de Europese en Amerikaanse Focus aanzienlijk van elkaar. Ford bespaart nu veel kosten en kan tegelijkertijd meer aandacht schenken aan de ontwikkeling van een nieuw model. Klinkt mooi allemaal, maar gaan de Amerikaanse invloeden niet ten koste van de kwaliteiten die de Europese Focus kenmerkten? Deze rijtest geeft het antwoord.

  Lees meer
  Tags: ford focus 20 procent bijtelling focus ford
 10. Ford Focus RS500

  Hyperhatch

  Autotest 4 augustus 2010 Tekst: Anton van der Wulp

  Deze Ford Focus RS is anders dan de eerder gereden exemplaren. Onder een donkere jas bevindt zich een heus technisch wondertje. Ondanks het enorme vermogen beschikt deze snelle Focus RS500 nog steeds niet over vierwielaandrijving. Dat dwingt bij voorbaat al respect af. Mijn klamme handen pakken het sportstuur stevig beet. Deze ‘hyperhatch’ is er klaar voor.

  Lees meer
  Tags: ford focus focus ford limited edition