Mijn Autokopen.nl

4 Mazda 6 autotests en reviews gevonden

 1. Mazda 6: vlotte leerling

  Review Mazda 6 Sedan Skyactiv-G 165 2L Signature

  Autotest 16 oktober 2018 Tekst: Elco van der Meer

  Mazda is een Japans merk, al zou je dat kunnen vergeten als je de modellen ziet. Zelden slaagt een Japanse fabrikant er zo goed in om Europees aandoende auto’s te creëren. Als je het mij vraagt bieden ze zelfs een van de fraaiste gamma’s van dit moment. Op interieurgebied en qua finesse kon het nog iets beter, vandaar dat Mazda de 6 ingrijpend heeft vernieuwd. Een opgefrist front en een geheel nieuw dashboard nemen het zichtbare deel voor hun rekening, de rest van de wijzigingen zit onderhuids...

  Lees meer
  Tags: mazda 6
 2. Mazda 6 2.2 SkyActiv-D GT-M

  Licht bevonden

  Autotest 9 april 2013 Tekst: Bob Kroese

  Waarschijnlijk bestaat er geen Japans woord voor ‘bijtelling’. Toch moesten er vorig jaar in de Mazda-fabriek in Hiroshima een paar Japanners heel hard aan het werk om op tijd de eerste serie Mazda’s 6 Sportbreak in Nederland te krijgen.

  Lees meer
  Tags: mazda 6 20 procent bijtelling
 3. Mazda 6 Sportbreak 2.0 SkyActiv-G GT-M

  Mooi, mooier, mooist

  Autotest 24 december 2012 Tekst: Anton van der Wulp

  Het proces dat de vorige twee generaties Mazda 6 in Nederland doorliepen is interessant. De pers is steeds enthousiast, het ontwerp valt in de smaak en toch heeft de auto moeite om kopers te vinden. In de opstartfase doet de 6 het altijd redelijk, maar na verloop van tijd zakt de verkoop in als de aandelenkoers van Facebook. Nu is er de derde generatie Mazda 6, waarvan de Sportbreak ons land als eerste betreedt.

  Lees meer
  Tags: mazda 6
 4. Mazda 6 2.0 TS en Volkswagen Passat 1.4 TSI Comfortline

  Turbo(loos)

  Autotest 20 februari 2011 Tekst: Anton van der Wulp

  Ondanks de explosieve groei van het aantal geblazen turbomotoren de laatste jaren ziet Mazda geen heil in 'downsizing'. De Mazda 6 moet het doen met minder geavanceerde techniek, al is bij de recente facelift de oude, indirect ingespoten tweeliter motor vervangen door een direct ingespoten exemplaar. Meer vermogen en minder uitstoot van CO2 is het gevolg, maar hoe doet zo’n traditionele motor het in vergelijking met de vermaarde 1.4 TSI uit de Volkswagen Passat?

  Lees meer
  Tags: mazda 6 volkswagen passat dubbeltest