623 autotests gevonden

 1. Dacia Logan MCV Stepway: stoer voor ’n stuiver

  Review Dacia Logan MCV Stepway TCe 90

  Autotest 17 september 2017 Tekst:

  Dacia is een budgetmerk, en doet er niets aan om dat imago te veranderen. Goedkoop is het en goedkoop blijft het. De Dacia Logan MCV is daarvan een goed voorbeeld, want voor de prijs van een kleine stadsauto rijd je ook een ruime wagon. Een luxere Stepway-variant lijkt niet helemaal bij het merk te passen...

  Lees meer
  Tags: dacia logan mcv
 2. Opel Crossland X: de X van flexibel

  Review Opel Crossland X

  Autotest 10 september 2017 Tekst:

  De Opel Crossland X is meer dan alleen een SUV-achtige opvolger van de Meriva. Het model markeert tevens een keerpunt in de geschiedenis van het merk. Dit is namelijk de eerste auto die gemaakt is in samenwerking met Peugeot, dat net als Citroën onder Opels nieuwe eigenaar PSA valt. Toch belooft het Duitse merk een échte Opel, dus gaan we op onderzoek uit.

  Lees meer
  Tags: opel crossland x
 3. (Advertorial)

  Jeep Compass Opening Edition nu bij Mobility Group Haaker

  Met gratis infotainment en lederen bekleding

  Op de beperkt verkrijgbare Jeep Compass Opening Edition Plus zijn het Uconnect-infotainmentsysteem, een Beats-audiosysteem en lederen stoelen gratis. Nu bij Mobility Group Haaker te bestellen vanaf 37.990 euro rijklaar.

  Ontdek de Jeep Compass zelf!
 4. Fiat 500e: California dreamin’

  Review Fiat 500e

  Autotest 24 augustus 2017 Tekst:

  Heel soms zijn er auto’s waarvan het jammer is dat ze niet in Nederland verkocht worden. Omdat ze te duur zijn door ons belastingstelsel of omdat er simpelweg te weinig vraag naar is. Bij de elektrisch aangedreven Fiat 500e is de reden heel anders: Fiat wíl die auto eigenlijk niet maken, maar móet dat doen. Hij wordt daarom alleen geleverd in de Amerikaanse staten California en Oregon. Via de grijze import vindt de elektrische 500 nu zijn weg naar Nederland. Tijd voor een test!

  Lees meer
 5. Smart Fortwo Electric Drive: die wil je niet delen

  Review Smart Fortwo Electric Drive

  Autotest 15 augustus 2017 Tekst:

  De titel is misschien een beetje flauw, maar veel mensen kennen de elektrische Smart Fortwo van het deelauto-concept Car2Go in Amsterdam. Dat concept sluit naadloos aan bij de auto, maar je kunt de elektro-Smart ook gewoon kopen of leasen. Daarom heb ik een weekje een ‘eigen’ exemplaar tot mijn beschikking.

  Lees meer
 6. Opel Insignia: de Vectra is terug

  Review Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo Business Executive

  Autotest 10 augustus 2017 Tekst:

  De nieuwe Opel Insignia dient aangesproken te worden als Grand Sport. Dat is geen duurdoenerij, maar het bekt gewoon lekkerder dan hatchback. Het is trouwens ook meteen de enige versie van de Insignia die je kunt kopen als je geen stationwagon wilt, de sedan bestaat namelijk niet meer. Dat is helemaal niet erg, want zo’n grote achterklep is lekker praktisch. Die kwalificatie gaat eigenlijk op voor de hele auto: praktisch. Dat woord loopt dan ook als een rode draad door deze test.

  Lees meer
 7. Renault Zoe Z.E. 40: elektrisch binnen bereik

  Review Renault Zoe R90 Z.E. 40 Bose

  Autotest 3 augustus 2017 Tekst:

  De Renault Zoe is al ruim 4 jaar onder ons, maar wordt bijna elk jaar belangrijker. Niet alleen profiteert hij nu als een van de weinige auto’s van 4 procent bijtelling, ook is de actieradius door de jaren heen flink gegroeid. De Zoe is nu ook leverbaar met een 41 kWh groot batterijpakket – bijna twee keer zo groot als in de ‘originele’ Zoe.

  Lees meer
 8. Seat Ibiza: no hablo Español

  Review Seat Ibiza 1.5 TSI FR

  Autotest 28 juli 2017 Tekst:

  Een volledig nieuw model en een compleet nieuwe motor. De Seat Ibiza 1.5 TSI is zó nieuw, dat ik de auto in Barcelona bij de fabriek mag ophalen. Een rit van 1.700 kilometer door vier landen. Ik slalom door het verkeer in Barcelona, rij over pokdalige bergweggetjes in het prachtige Parc National des Cévennes, dompel me onder in de chaos van de Parijse Périphérique en test de schokdempers op de abominabele snelwegen van België.

  Lees meer
  Tags: seat ibiza
 9. Renault Captur: uitgerijpte kruisbestuiving

  Autotest 25 juli 2017 Tekst:

  De Renault Captur is inmiddels ruim 3 jaar op de markt. In die tijd heeft het populaire segment van compacte cross-overs zich explosief ontwikkeld en nóg een hele rij nieuwe concurrenten maakt zich op voor de strijd. Renault bereidt de Captur hierop voor, door de cross-over op heel veel punten volwassener te maken. Ook is er een luxueuze topuitvoering onder de naam Initiale Paris. Dat is tevens het grootste nieuws, dus testen we die.

  Lees meer
  Tags: renault captur
 10. Volkswagen e-Golf: de Golf onder de elektrische auto’s

  Review Volkswagen e-Golf

  Autotest 18 juli 2017 Tekst:

  Elke fabrikant die een elektrische auto bouwt doet daar iets bijzonders mee. Een opvallend ontwerp, bijzondere materiaalkeuzes, extreme acceleratie of een enorm groot rijbereik: we hebben het inmiddels allemaal gezien. Volkswagen doet dat niet, en maakt van de e-Golf vooral gewoon een Golf. Sinds de Golf vernieuwd is, kan de e-Golf ook een stuk verder rijden dan voorheen...

  Lees meer
 11. Opel Ampera-e: doet wat het belooft

  Review Opel Ampera-e Launch Executive

  Autotest 11 juli 2017 Tekst:

  Met de Ampera-e wil Opel een doorbraak forceren op het gebied van elektrisch rijden. Als je uitgaat van de waarden op papier is dat al gelukt, want voor 40.995 euro is er geen enkele elektrische auto met zo’n groot accupakket. Ik ga de uitdaging aan, en onderwerp de Ampera-e onder meer aan een lange roadtrip zonder opladen.

  Lees meer