620 autotests gevonden

 1. Smart Fortwo Electric Drive: die wil je niet delen

  Review Smart Fortwo Electric Drive

  Autotest 15 augustus 2017 Tekst:

  De titel is misschien een beetje flauw, maar veel mensen kennen de elektrische Smart Fortwo van het deelauto-concept Car2Go in Amsterdam. Dat concept sluit naadloos aan bij de auto, maar je kunt de elektro-Smart ook gewoon kopen of leasen. Daarom heb ik een weekje een ‘eigen’ exemplaar tot mijn beschikking.

  Lees meer
 2. Opel Insignia: de Vectra is terug

  Review Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo Business Executive

  Autotest 10 augustus 2017 Tekst:

  De nieuwe Opel Insignia dient aangesproken te worden als Grand Sport. Dat is geen duurdoenerij, maar het bekt gewoon lekkerder dan hatchback. Het is trouwens ook meteen de enige versie van de Insignia die je kunt kopen als je geen stationwagon wilt, de sedan bestaat namelijk niet meer. Dat is helemaal niet erg, want zo’n grote achterklep is lekker praktisch. Die kwalificatie gaat eigenlijk op voor de hele auto: praktisch. Dat woord loopt dan ook als een rode draad door deze test.

  Lees meer
 3. Renault Zoe Z.E. 40: elektrisch binnen bereik

  Review Renault Zoe R90 Z.E. 40 Bose

  Autotest 3 augustus 2017 Tekst:

  De Renault Zoe is al ruim 4 jaar onder ons, maar wordt bijna elk jaar belangrijker. Niet alleen profiteert hij nu als een van de weinige auto’s van 4 procent bijtelling, ook is de actieradius door de jaren heen flink gegroeid. De Zoe is nu ook leverbaar met een 41 kWh groot batterijpakket – bijna twee keer zo groot als in de ‘originele’ Zoe.

  Lees meer
 4. Seat Ibiza: no hablo Español

  Review Seat Ibiza 1.5 TSI FR

  Autotest 28 juli 2017 Tekst:

  Een volledig nieuw model en een compleet nieuwe motor. De Seat Ibiza 1.5 TSI is zó nieuw, dat ik de auto in Barcelona bij de fabriek mag ophalen. Een rit van 1.700 kilometer door vier landen. Ik slalom door het verkeer in Barcelona, rij over pokdalige bergweggetjes in het prachtige Parc National des Cévennes, dompel me onder in de chaos van de Parijse Périphérique en test de schokdempers op de abominabele snelwegen van België.

  Lees meer
  Tags: seat ibiza
 5. Renault Captur: uitgerijpte kruisbestuiving

  Autotest 25 juli 2017 Tekst:

  De Renault Captur is inmiddels ruim 3 jaar op de markt. In die tijd heeft het populaire segment van compacte cross-overs zich explosief ontwikkeld en nóg een hele rij nieuwe concurrenten maakt zich op voor de strijd. Renault bereidt de Captur hierop voor, door de cross-over op heel veel punten volwassener te maken. Ook is er een luxueuze topuitvoering onder de naam Initiale Paris. Dat is tevens het grootste nieuws, dus testen we die.

  Lees meer
  Tags: renault captur
 6. Volkswagen e-Golf: de Golf onder de elektrische auto’s

  Review Volkswagen e-Golf

  Autotest 18 juli 2017 Tekst:

  Elke fabrikant die een elektrische auto bouwt doet daar iets bijzonders mee. Een opvallend ontwerp, bijzondere materiaalkeuzes, extreme acceleratie of een enorm groot rijbereik: we hebben het inmiddels allemaal gezien. Volkswagen doet dat niet, en maakt van de e-Golf vooral gewoon een Golf. Sinds de Golf vernieuwd is, kan de e-Golf ook een stuk verder rijden dan voorheen...

  Lees meer
 7. Opel Ampera-e: doet wat het belooft

  Review Opel Ampera-e Launch Executive

  Autotest 11 juli 2017 Tekst:

  Met de Ampera-e wil Opel een doorbraak forceren op het gebied van elektrisch rijden. Als je uitgaat van de waarden op papier is dat al gelukt, want voor 40.995 euro is er geen enkele elektrische auto met zo’n groot accupakket. Ik ga de uitdaging aan, en onderwerp de Ampera-e onder meer aan een lange roadtrip zonder opladen.

  Lees meer
 8. Land Rover Discovery: minder kilo’s, meer zwaargewicht

  Review Land Rover Discovery TD6 First Edition

  Autotest 7 juli 2017 Tekst:

  Van oudsher is de Land Rover Discovery het bonkige broertje van de Range Rover. Generatie na generatie heeft hij zich opgewerkt tot nagenoeg hetzelfde niveau en inmiddels begeeft hij zich ook qua uiterlijk in hogere kringen. Zoals het een heer betaamt verloochent hij zijn oude maten niet. Aan de andere kant maakt hij, met zijn meer gepolijste voorkomen, een hoop nieuwe vrienden. Ik ga een weekje op stap met de nieuwe Land Rover Discovery...

  Lees meer
  Tags: land rover discovery
 9. Ford Fiesta: factor leuk

  Review Ford Fiesta 1.0 Ecoboost ST Line

  Autotest 4 juli 2017 Tekst:

  Bij sommige auto’s weet je eigenlijk van tevoren al dat het goed zit. De nieuwe Ford Fiesta is zo’n auto. Ford bouwt al jaren auto’s die tot de best rijdende in hun segment horen. Het is net dat beetje extra dat een Ford tot een andere auto maakt dan zijn concurrenten. Ik kan alvast verklappen dat dit met de nieuwe Fiesta niet anders is.

  Lees meer
  Tags: ford fiesta
 10. Peugeot 308: je maintiendrai

  Review Peugeot 308 SW 1.2 PureTech 130 EAT6 Allure

  Autotest 30 juni 2017 Tekst:

  Soms vermoed ik dat Peugeot de faceliftversies van zijn modellen als eerste ontwerpt, maar deze niet op de markt brengt zodat er later nog iets te verbeteren valt. Neem nu deze vernieuwde Peugeot 308, die optisch niet heel ingrijpend is aangepast maar toch meer Peugeot-genen tentoonspreidt dan voorheen. Ook technisch loopt de 308 weer helemaal in de pas, met nieuwe veiligheidssystemen, motoren en transmissies. Kan hij hiermee zijn hoge positie in de verkooplijsten handhaven?...

  Lees meer
  Tags: peugeot 308 sw